Gazpacho met knoflookbrood
Sieb maakt gazpacho met knoflookbrood.
Wat heb je nodig voor 4 personen? Gazpacho: ½ liter kippenbouillon, ½ brood door de keukenmachine, grof gesneden: ½ rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 bol gekookte (½ uur) knoflook, 1 komkommer, 10 rode tomaten, peterselie stelen van 1 bos, 4 bleekselderij stelen, ½ bos basilicum. 6 eetlepels sherry azijn en 2 kopjes extra vierge olie.
Laat het geheel marineren voor 12 uur in de koelkast. Daarna door elkaar draaien.
Wat heb je nodig voor 4 personen? Knoflookbrood: 1 bol brood, 125 gram geklopte boter, ½ bos gehakte peterselie, 1 limoen voor sap en rasp, 1 bol gekookte (½ uur) knoflook, 1 eetlepel gesneden witte ui, 1 theelepel kerriepoeder.
1 bol brood hier en daar insnijden. Doe hierin de in plakken gesneden knoflookboter. Plaats voor 10 minuten in de oven.