skip to Main Content

Gebakken buikspek met watermeloen

Sieb maakt gebakken buikspek met watermeloen.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 200 gram vers doorregen spek, 8 pijlstaart inktvissen schoon, 1/2 zoete ui in halve ringen, 2 tenen knoflook in plakjes, 2 stronken witlofbladeren doormidden gesneden, 1 middelgrote watermeloen in blokjes gesneden zonder schil, 1 theelepel piri piri, 1 theelepel Ras El Hanout, 1 theelepel sojasaus, 1 bos watercress en peper uit de molen.

De blokjes buikspek met de Ras El Hanout kruiden, de piri piri en de sojasaus, meng dit goed en bak uit in een koekenpan. Draai halverwege om. Haal met een mes de kop van de inktvis eraf en in de lengte doormidden snijden en schraap het binnenste uit de vis. De huid overhouden (vraag evt. de visboer dit te doen). Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan met het buikspek. Voeg hier na enkele minuten ook de witlof, inktvis en bosui aan toe. Zet op hoog vuur en haal van het vuur zodra de inktvis goed krult. Verdeel het vervolgens over vier borden. Verdeel de blokjes watermeloen over de borden en garneer met cress.

Back To Top
×Close search
Zoeken