skip to Main Content

Gebraden hoenderdijen

Sieb braadt heerlijke hoenderdijen.

Wat heb je nodig voor 4 personen: 4 flinke kippenpoten, 1 rode ui gesneden, 2 meiknollen, 400 gram mix paddenstoelen cantharellen, shiitake, anijs paddenstoelen en kastanje champignons, 1 limoen, 2 pijpuitjes gesneden, 100 gram boter. Olijven tapenade: 100 gram zwarte olijven zonder pit, 1 eetlepel ansjovis, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 20 gram zongedroogde tomaat, 8 blaadjes basilicum. Alles fijnmalen in een cutter.

Het bot uit de poot snijden en lepel de tapenade tussen het vel en het dijen vlees. laat de hoen kleuren in een droge hete pan in de oven voor 15 minuten op 180 graden. Schil de meiknollen en snijdt hem in partjes. Kook deze in 5 minuten beetgaar. Vervolgens laten na stoven met een klont boter, Bak de schone mix paddenstoelen aan in verse boter met de pijpuitjes vermengen met de geglaceerde meiknollen. Hierop de gesneden kippendijen, cress en het sap van een limoen.

Back To Top
×Close search
Zoeken