Gestoofde lamsschouder
Sieb weet zijn gasten te verwennen met een heerlijke gestoofde lamsschouder.
Wat heb je nodig voor 4 personen? 1 lamsschouder, 1 bol knoflook waarvan de tenen zijn los gekookt, 1 tl kerriepoeder, 1 tl fijngehakte rozemarijn, 1 tl fijngehakte tijm, 4 wortelen, 2 sjalotten, peper en zout, 0,5 fles rode wijn, 1 liter kalfsfond.
Snij het bot uit de lamsschouder. Leg de gekookte knoflooktenen op het vlees en strooi hier de kerrie, rozemarijn, tijm, peper en zout overheen en maak er met het bindtouw een rollade van. Braad de schouder aan in de olie met de rest van de beenderen en voeg de groentes toe. Blus af met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg dan het kalfsfond toe. Zet de lamsschouder in de oven voor 180 graden voor ongeveer 2 uur.