Oesters met champagnesaus en wilde spinazie
Sieb maakt oesters met champagnesaus en wilde spinazie.
Wat heb je nodig voor 4 personen? 400 gram wilde spinazie zonder nerven, 1 teen knoflook gehakt, 16 oesters, 100 gram koude boter in blokjes, 1 sjalotje gesnipperd, 2 flûtes champagne, 2 eetlepels witte wijn azijn, 8 eetlepels crème fraîche, 1 citroen uitgeperst, kervel en peper uit de molen.
Haal de oesters uit de schelp en verwarm 1 minuut in een steelpan op ongeveer 50 graden met de champagne en de witte wijn azijn. Bewaar de oesters vervolgens zonder vocht op een warme plek. Voeg de crème fraîche toe aan het oestervocht en laat inkoken. Haal dit vervolgens door een zeef en klop hier de klontjes koude boter doorheen. Bak de spinazie samen met de knoflook en peper in een nieuwe pan met boter. Verdeel deze over de oesterschelpen. Leg de oesters op de spinazie.
Breng de saus op smaak met peper, citroensap en het sjalotje. Schep de saus rijkelijk over de oesters en garneer met kervel.