skip to Main Content

Tarte tatin van abrikozen en amandelspijs

Sieb maakt tarte tatin van abrikozen en amandelspijs.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 125 gram amandelschaafsel, 70 gram suiker, 1 ei, 100 gram boter (op kamertemperatuur), 1 mespuntje zout, rasp van 1 citroen, 50 gram boter, 15 abrikozen door de helft gesneden, 75 gram suiker, merg van 1 vanillestokje, 1 takje rozemarijn (fijngehakt). Voor het korstdeeg: basisrecept voor korstdeeg of kant-en-klaar deeg, voldoende om een taartvorm te bedekken.

Maak het amandelbeslag door het amandelschaafsel, de suiker, het zout, het ei, de citroenrasp en 100 gram boter in een keukenmachine te mengen tot een gladde massa.

Bak in een stevige koekenpan de boter bruin en voeg de suiker toe totdat er een karamel gevormd is. Voeg hierbij het vanillemerg en de rozemarijn en meng door elkaar.

Giet de karamel in een bakvorm en leg hier de gehalveerde abrikozen in met de snijkant naar boven. Verdeel het amandelbeslag over de abrikozen en bedek met het korstdeeg. Plaats de bakvorm in een oven van 200 graden voor 30 minuten.

Back To Top
×Close search
Zoeken