skip to Main Content

Vichyssoise – Prei crèmesoep

Sieb maakt Vichyssoise – Prei crèmesoep.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 500 gram prei, 2 cevenne uien, 75 gram rookspek, 100 gram boter, 150 gram aardappel, 2 gerookte bokking, 1 liter kippenbouillon, 400 ml room, sakura cress, bieslook, zout en peper.

De prei in dikke ringen snijden en grondig wassen.

Pel de ui en in halve ringen snijden. De spek in blokjes snijden en doe deze met de ui en een klontje boter in een grote pan. Zet op laag vuur tot de ui gaat karameliseren. Voeg dan de prei toe.

Schil de aardappelen en in stukjes snijden. Kook 20 minuten in water.

De kop van de vis snijden en het lichaam langs de graat horizontaal doormidden. Haal de graat los van de vis en dan de buik uit de vis snijden tot er alleen een filet overblijft. Schraap dan de filet los zijn vel.

Voeg de bouillon en de room toe aan het preimengsel.

Giet de aardappelen af en voeg ook deze bij de soep. Laat 30 minuten zachtjes koken. Haal de soep van het vuur en mix met een staafmixer tot een grove soep. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel de soep over 4 kommen en leg de vis erop. Garneer met de sakura cress en een paar sprietjes bieslook.

Back To Top
×Close search
Zoeken