skip to Main Content

Vitello Tonnato

Sieb maakt een malse vitello tonnato.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 1 eierdooier, 1 tl mosterd, 0,5 tl worcestersaus, 1 el azijn of citroensap, 0,5 tl tabasco, 1,5 dl olie, zout & peper, ca. 180 gram tonijn uit blik, 6 el stoofjus, 2 el kappertjes (fijn gehakt), e el kappertjes (heel), 4 ansjovisfilets (fijn gehakt), 1 l kalfsfond, 8 plakken kalfssukade à 40 gram, 100 gram rucola sla, 2 takjes platte peterselie, 2 el kappertjes.

Maak de mayonaise: Mix de eierdooier, mosterd, worcestersaus, azijn/citroensap, tabasco en zout en peper in een keukenmachine. Voeg twee eetlepels warm water toe en laat dit meedraaien in de machine. Voeg daarna druppelsgewijs de olie toe aan het mengsel totdat het een glad geheel heeft gevormd.
Laat de tonijn uitlekken en prak fijn. Spatel de tonijn door de mayonaise en voeg de fijngesneden stukjes kappertjes en ansjovis toe. Braad de sukadeplakken aan in een pan. Voeg het kalfsfond toe en laat in ongeveer 1 uur en 45 minuten gaar stoven.
Leg de sukade op een schaal en beleg met de tonijnmayonaise. Snijd de peterselie in stukjes en vermeng met de rucola en de overgebleven kappertjes. Breng tot slot op smaak met olijfolie, peper en zout.

Back To Top
×Close search
Zoeken