skip to Main Content

Tarte tatin van appel met amandelbeslag

Sieb maakt tarte tatin van appel met amandelbeslag.

Wat heb je nodig voor 4 personen? Voor het amandel beslag: 125 gram amandelschaafsel, 70 gram suiker, 2 eieren, 100 gram gesmolten boter, 1 citroenschil geraspt. Voor de taart: 4 grote appels geschild en in plakjes gesneden, 4 plakken korstdeeg rond uitgestoken, poedersuiker. Optioneel: een bolletje ijs naar smaak.

Doe de amandelen, suiker en gesmolten boter in een keukenmachine en maal deze fijn. Voeg vervolgens de eieren er een voor een bij, en als laatste de geraspte citroenschil. Leg de korstdeegplakken op een bakplaat met bakpapier en verdeel het amandelbeslag hierover. Zorg dat de randen onbedekt blijven.
Haal met een appelboor een rondje uit een van de appelplakjes en leg deze in het midden van de taart. Verdeel hier de rest van de appelstukjes omheen tot er een soort bloem ontstaat. Laat de taarten ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Bak de taarten in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Bestuif de taarten met een beetje poedersuiker en serveer met een bolletje ijs.

Back To Top
×Close search
Zoeken