skip to Main Content

Kalfsvleestartaar met gefrituurd ei

Sieb maakt kalfsvleestartaar met gefrituurd ei.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 250 gram kalfsvlees, 1 eetlepel gehakte bieslook, 2 eetlepels mayonaise, halve theelepel Franse mosterd, 1 theelepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperde sjalotjes, 1 1/2 eetlepel olijfolie, 4 fijngesneden ansjovisfilets, 1 eetlepel gehakte kappertjes, sap van een halve citroen, enkele druppels tabasco, 4 eieren, 1 bos waterkers, zout en peper uit de molen.

De biefstuk in kleine stukjes snijden en doe deze in een mengkom. Meng dit samen met de mayonaise, bieslook, Franse mosterd, tomatenketchup, sjalotjes, olijfolie, ansjovisfilets, citroensap, tabasco en kappertjes. Splits de eieren, zorg dat de eidooier heel blijft en maak deze schoon zodat er geen eiwit meer aan zit. Pocheer de dooiers 2 minuten gaar, zodat ze steviger worden. Droog deze vervolgens op een theedoek en haal deze door het paneermeel. Haal deze vervolgens door het eiwit en weer door het paneermeel. Herhaal deze handeling nogmaals en frituur ze op 170°C, gedurende 2-3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en bestrooi deze met zout. Maak met een ronde steker 4 mooie kleine torentjes van het tartaarmengsel. Leg de gepocheerde eieren en de waterkers op de tartaartjes en serveer.

Back To Top
×Close search
Zoeken