skip to Main Content

Kooktechnieken zijn details, creativiteit is een gave

Kooktechniek “chef keuken“ door Sieberen

Je altijd al willen verdiepen in de kooktechnieken? Voor velen de essentie van het koks vak.

Na deze cursus ben je weer een stuk verder en heb je een goede beheersing van diverse, onmisbare kookvaardigheden, waar je mee verder kan.

Het accent bij deze cursus ligt op het onder de knie krijgen van een aantal handige basistechnieken, die je kunt toepassen je eigen keuken.

De thema’s zijn; snijtechnieken, soepen & sauzen, vlees bereiden, vis fileren, een improvisatie groente koken en het samenstellen, plannen en inkopen van je diner.
Elke les duurt circa 4 uur.

Voor €375,-incl. BTW voor 5 dagen

Kooktechnieken zijn details, creativiteit is een gave

Cursus kooktechnieken “chef keuken”

Voor €375,-incl. BTW

Elke les duurt circa 4 uur. Minimaal 12 personen

Snijtechnieken
We starten met een uitleg over de gereedschappen, messen en snijtechnieken. Daarna heerlijk aan de slag en word je wegwijs gemaakt in een aantal methoden om groenten, vis, vlees en kruiden te bereiden. Gevolgd door het met zijn allen eten van een schotel en het drinken van een goed glas wijn.

Soepen & Sauzen
Je leert een aantal technieken om een soep of saus te binden, af te smaken en “de fijne kneepjes”. Daarnaast gaan we een bouillon trekken, die we vervolgens clariveren. We sluiten de les af met zelfgemaakte soep, brood, salade en een heerlijk glas wijn.

Vlees en brood
De derde les staat in het teken van diverse bereidingswijzen van vlees en het bakken van een landbrood. Na de les gaan we een lekkere schotel eten met en top glas wijn.

Vis
Samen met onze visboer gaan we verschillende bereidingswijzen van vis behandelen, zoals grillen, uit de oven, in het zout, pocheren en bakken. Ook het fileren van vis komt aan bod. Verder wordt geleerd hoe je de versheid van vis kunt beoordelen, gevolgd door het leukste, het opeten van de gemaakte schotels samen met een vol glas wijn.

Slotdag
We gaan naar de markt, in groepjes, met een opdracht en elk groepje koopt en maakt een gerecht: Improvisatie koken. In de studio gaan we los en koken we een super menu, dat we daarna gezellig met elkaar gaan opeten, met lekkere wijnen. Een super afsluiting van een heerlijke cursus. Uiteraard worden de opgedane wijsheden uit de voorgaande lessen hierbij gebruikt.

Direct reserveren

Vraag eenvoudig en snel via onze website een offerte aan. Je krijgt binnen 24 uur een passende offerte.

Direct een offerte
Back To Top
×Close search
Zoeken