skip to Main Content

Zuid-Franse vissoep

Sieb maakt Zuid-Franse vissoep.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 1½ kg in stukken van 2 x 2 cm: pieterman, poon, roodbaars, wijting, krabben of gambakoppen, garnalen, schelvis. 1 dl olijfolie, 400 gram in blokjes: venkel, wortel, sjalotjes, prei, rode paprika en tomaten. 1 mespunt: saffraan, kerrie en kummelzaad. 2 kruidnagels, 2 stuks kardemom, 1 eetlepel in plakjes/gehakt: knoflook, laurier, tijm, rozemarijn. Schillen en vruchtvlees: 1 sinaasappel, 1 citroen. ½ Eetlepel koriander, ½ fles witte wijn, 1 liter water en 8 eetlepels tomatenpuree.

Om de soep af te maken: 1 uitgeperste citroen, naar smaak: Pernod, tabasco. 50 gram boter, 4 groene asperges in stukken gesneden, 4 cerise tomaat in vieren gesneden, 4 gesneden pijp uitjes, 4 paddenstoelen, 12 gamba’s, zout en peper uit de molen.

Voeg alle ingrediënten samen (behalve de wijn en het water) en vermeng deze goed. 24 uur laten marineren. Doe alles in een grote pan met een ruime scheut olijfolie. Laat deze heet worden en bak hierin het mengsel aan. Blus de vis massa af met de witte wijn. Kook deze in tot de helft en doe het water erbij. Laat het geheel 45 minuten koken. Zeef de soep niet te fijn. Op smaak maken met de boter, citroensap, pernod en tabasco. Bak de gesneden groenten samen met de gamba’s aan en verdeel de garnituur over 4 soepborden en schep hierover de vissoep.

Back To Top
×Close search
Zoeken