skip to Main Content

Blini met Schotse zalm

Sieb maakt blini’s met Schotse zalm.

Wat heb je nodig voor 4 personen? Blini’s: 100 gram bloem, 50 gram roggemeel, ½ liter melk, 14 gram instant gist, 3 eieren, mespunt suiker, mespunt zout. Roomcrème: 1 sjalot gesnipperd, 1 bosje kervel gesneden, 200 gram roomkaas naturel, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 kleine augurken gehakt, 1 eetlepel kappertjes, sap van 1/4 limoen, zout en peper uit de molen. 200 gram gemarineerde verse zalm in dunne plakjes gesneden, bosje kervel en een takje frisee sla.

Meng de bloem, roggemeel, suiker en zout door elkaar in een kom. Doe vervolgens de melk en gist in een steelpannetje en verhit kort tot lichaamstemperatuur. Voeg het hierna toe aan het bloemmengsel en meng dit goed.

Split de eieren en voeg het eigeel van twee eieren toe aan het beslag en meng dit goed. Houd het eiwit apart. Laat het beslag afgedekt met een theedoek vervolgens 2 uur rijzen. Sla de 3 eiwitten stijf met een klein beetje zout. Meng dit door het beslag.

Draai de roomkaas los en voeg hier de augurk, kappertjes, sjalot en platte peterselie aan toe. Meng dit met zout en peper naar smaak en het limoensap.

Laat in een koekenpan de arachide olie warm worden en bak de blini aan beide zijden gaar.

Meng de olijfolie, azijn en peper en zout door elkaar. Dresseer hier de frisee sla mee.

Verdeel de blini’s over de borden en smeer op elke blini een laagje roomkaas. Leg hier de zalm op met nog een toefje roomkaas en garneer met de frisee sla en kervel.

Back To Top
×Close search
Zoeken