skip to Main Content

Nougat parfait met stoofperen

Sieb maakt nougat parfait met stoofperen.

Wat heb je nodig voor 8 personen? 12 gekookte stoofpeertjes, 75 gram amandelen, 75 gram pistache nootjes, 75 gram gekonfijte sinaasappel schil, 6 eieren, 450 ml slagroom, 350 gram suiker en 1 glas rode wijn.

Verwarm de suiker in een pan tot karamel. Bak de pistache en amandelen in een andere pan. Voeg de noten toe aan de karamel.

Het eigeel van het eiwit scheiden van de 6 eieren, sla het eiwit schuimig met 2 eetlepels suiker.

De gekonfijte sinaasappel in stukjes snijden. Schenk het noten-karamelmengsel op de snijdplank bij de sinaasappelstukjes en hak deze enigszins afgekoeld fijn.

Vul de pan met karamelresten met water, doe hier een glas wijn bij en laat opkoken. Hier kook je later de stoofperen in.

Klop de slagroom met 2 eetlepels suikers tot yoghurtdikte. Meng hier vervolgens 3 eetlepels honing doorheen.

Roer het notenkruim door het geslagen eiwit en schenk dit vervolgens bij de slagroom.

Verdeel het nougatmengsel in de bakjes en laat deze hard worden in de vriezer.

Schil de stoofperen, in vieren snijden en verwijder het klokhuis. Kook de peren 2 uur in het karamelwater.

Haal de bakjes uit de vriezer en laat even dobberen in warm water zodat het nogamengsel makkelijk uit de vormpjes komt. Serveer op een bord en verdeel de peerpartjes over de borden. Giet over elk bord een beetje kookvocht.

Back To Top
×Close search
Zoeken